Milieu Centraal presenteert Duurzaam Droomhuis op consumentenbeurs

Een man loopt door het Duurzaam Droomhuis op de beurs Huis en Energie. In het duurzaam droomhuis kunnen consumenten duurzame producten zoals warmtepompen en zonnepanelen zien en vragen stellen aan experts over deze producten, isolatie en andere duurzame maatregelen.
Nederland gaat van het aardgas af. De belangstelling voor verduurzaming van woningen is ongekend hoog. En het aantal vragen ook. Consumentenbeurs Huis & Energie, georganiseerd door het duurzame eventbureau Good! in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, helpt consumenten verder.

Waar begin ik met verduurzamen? Wat zijn de kosten? Waar vind ik betrouwbare en onafhankelijke informatie? Nederlanders die hun huis of appartement willen verduurzamen en hierover advies vragen, krijgen vaak tegenstrijdige adviezen te horen. Milieu Centraal is betrokken bij de beurs om onafhankelijk antwoord te geven op veel van de vragen.

Suzanne Hoogers, expert Energie in Huis van Milieu Centraal: “Huis & Energie is er voor alle mensen die energie willen besparen en de komende jaren hun woning gaan verduurzamen, maar niet precies weten waar ze moeten beginnen. Op de beurs bieden wij inspiratie en helpen we met een concreet stappenplan. En dan blijkt verduurzamen soms makkelijker dan gedacht.”

Zien en ervaren in het Duurzaam Droomhuis

In het centrum van de beurs komt het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis te staan. Een levensgroot huis waar alle duurzame producten, van ledlampen tot warmtepompen, te zien en te horen zijn. “Van de elektrische auto voor de deur tot de zonnepanelen op het dak, en van isolatie tot warmtepompen: in het Duurzaam Droomhuis kunnen consumenten deze producten zelf zien en aanraken,” aldus Suzanne Hoogers. “Bezoekers krijgen in het huis algemene voorlichting over de toepassing van de producten, de kosten en besparingen en wat het oplevert voor het milieu. Ook zijn adviseurs aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden. Zo krijgen consumenten een beeld van wat zij in hun eigen huis kunnen toepassen en wat hen dat oplevert.”

Hulp bij de uitvoering

Op Huis & Energie komen experts en deskundigen samen om de consument te helpen een volgende stap te zetten. Meer dan 100 fabrikanten, leveranciers, installateurs, energiebedrijven én adviseurs staan klaar om antwoord te geven op alle vragen. Er zijn specialisten op het gebied van: zonne-energie, duurzaam verwarmen, verlichting, woningisolatie, elektrisch vervoer, ventileren, koelen, subsidies & financiering en persoonlijk advies voor de mogelijkheden van je huis.

Huis & Energie vindt plaats van 12 t/m 14 november in Expo Haarlemmermeer.
Consumenten kunnen een ticket voor Huis & Energie bestellen via www.huisenenergie.nl.

Noot voor redactie

Milieu Centraal organiseert de consumentenbeurs Huis & Energie in samenwerking met duurzaam eventbureau Good!. Good! is 15 jaar gespecialiseerd in duurzaamheid en heeft vele vakbeurzen georganiseerd en marktonderzoeken uitgevoerd, zoals de vakbeurzen ‘Solar Solutions International’, ‘Duurzaam Verwarmd’ en ‘LED + Elektro’ en de marktonderzoeken het ‘Nationaal Warmtepomp Trendrapport’ en het ‘Nationaal Solar Trendrapport’. Ook heeft Good! 30 jaar ervaring met het organiseren van consumentenbeurzen. Zo hebben ze de afgelopen jaren de Haagse energiebeurs en de Groene Stadsfestivals (in meer dan tien gemeenten) georganiseerd en zijn ze de bedenkers van de Woonbeurs Amsterdam en de Libelle Zomerweek.

Voor meer informatie:

Suzanne Hoogers
Tel: 06 81166214
E-mail: [email protected]

Onderstaande afbeelding is ook op hoge resolutie op te vragen.

Twee mensen kijken naar duurzame technieken op de Beurs Huis en Energie. Op de beurs zijn in het Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal allerlei manieren te zien om je huis te verduurzamen.