Praktisch over duurzaam

Websites

Wil jij weten wat je aan je huis kunt verbeteren en hoeveel dat gaat kosten en opleveren? Ben je op zoek naar de juiste bak voor jouw afval? Of wil je weten welke groente deze maand een goede milieuscore heeft? Milieu Centraal geeft het antwoord via verschillende websites en tools. Praktisch, betrouwbaar en duidelijk.

Verbeterjehuis

Website Verbeterjehuis.jpg

Hoe maak je jouw huis energiezuinig en aardgasvrij? Vul de kenmerken van jouw huis in, kies je verbeteringen en ontdek wat het je kost en oplevert. Minder energiekosten, meer comfort! Verbeterjehuis.nl is een co-productie van Milieu Centraal en RVO Nederland.

Energieverbruiksmanagers

Website Energieverbruiksmanagers.jpg

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in jouw energieverbruik en kan je helpen met het besparen op uw energierekening. Je vindt hier een onafhankelijke vergelijking van alle energieverbruiksmanagers en hun diensten. Zo wordt kiezen makkelijker.

Energiesubsidiewijzer

Website Energiesubsidiewijzer.jpg

Check of jij subsidie of een gunstige lening kunt krijgen voor isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen. Hier vind je alle subsidies en leningen voor energiebesparing en verduurzaming. Landelijk en in jouw provincie of gemeente. Doe de check!

Afvalscheidingswijzer

Website Afvalscheidingswijzer.jpg

De afvalscheidingswijzer weet precies waar welk afval thuis hoort. Vul een zoekwoord in en krijg advies over de juiste bak. Zo help je grondstoffen en energie te besparen.

Groente- en fruitkalender

Website gf-kalender.jpg

Hoe milieuvriendelijk is spinazie in maart? Welke score hebben blauwe bessen in november? Met de groente- en fruitkalender ontdek jij de milieuscore van groente en fruit in elk seizoen. Zodat kan jij een bewuste keuze maken.

Keurmerkenwijzer

Website keurmerkenwijzer.jpg

Hoe duurzaam zijn jouw eieren? En wat betekent dat plaatje op de hagelslag? Er zijn meer dan 100 keurmerken voor duurzaamheid. In de keurmerkenwijzer zie je hoe goed ze scoren op milieu, dierenwelzijn en mens&werk. Met de 10 topkeurmerken voor voedsel maak jij in elk geval een duurzame keuze!

Bespaartest

Website Bespaartest.jpg

Voor iedereen die zoek is naar makkelijke tips om de energierekening te verlagen! Check de 12 bespaartips, ontdek welke tips bij jou passen en hoeveel je daarmee bespaart. Besparen kan zo simpel zijn!

Energielabel

Website Energielabel.jpg

Energiebewust kiezen gaat veel gemakkelijker met het energielabel. Het energielabel op een apparaat, een auto of een woning, toont in één oogopslag hoe zuinig jouw nieuwe aankoop is. Op de website staat alle informatie over de verschillende energielabels verzameld.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.