Online en corporate strateeg

Reageer op deze vacature

Bekijk de vacature hieronder. We zien graag je CV en motivatie tegemoet! Solliciteer nu!
Milieu Centraal is op zoek naar een:

Online en corporate strateeg

32 - 36 uur (0,89 – 1,0 fte)

Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw organisatie vinden, en je naamsbekendheid verder groeit? Hoe blijf je een autoriteit in een snel veranderende wereld? Welke (digitale) tools zet je hiervoor in? En wat heeft een online team nodig om hun werk optimaal uit te kunnen voeren? Als online en corporate strateeg bij Milieu Centraal ga je met deze kwesties aan de slag. Je komt terecht bij een sterk merk (6,8 miljoen websessies in 2023), waar je verder op kunt gaan bouwen.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de merk- en de digitale positionering van Milieu Centraal. Met andere woorden: 'tell them what you are' én 'show them what you are'. Je coördineert het 9-koppige online team (web, social en helpdesk) en zorgt voor een goede taakverdeling, samenwerking en verbinding. Ook beheer je het organisatie-brede budget voor websites, social, helpdesk en corporate.

Wat ga je doen?

Jouw functie bestaat uit twee delen: enerzijds ben je verantwoordelijk voor de online strategie, en anderzijds voor de corporatie strategie.

Jouw taken voor de online strategie

Als online strateeg bepaal je, samen met het team, de koers voor websites, social media en helpdesk. Je dagelijkse taken hiervoor zijn onder andere:

 • Je ontwikkelt een web-, social media- en helpdeskstrategie op basis van een gezamenlijke visie. Denk aan het formuleren en monitoren van (conversie)doelen, ervoor zorgen dat onze merkidentiteit terugkomt in de online content ('Show them what you are'), het bewaken van de visuele stijl en schrijfstijl, het stimuleren van een multi-channelaanpak, het bewaken van de samenhang en beheersbaarheid van functionaliteiten en platforms en het stimuleren van het gebruik van inzichten over gedragsverandering.
 • Je bent de schakel tussen het online team en het management.
 • Je zorgt ervoor dat het budget voor sociale media, websites, tools en helpdesk zo effectief mogelijk ingezet wordt.
 • Je onderzoekt kansen voor nieuwe samenwerkingen en innoverende technologieën.
 • Je bent de contactpersoon voor externe dienstverleners en onderhandelt met hen.
 • Je zorgt ervoor dat milieucentraal.nl relevant blijft in een tijd waarin AI-toepassingen het zoekgedrag van mensen veranderen.

Jouw taken voor de corporate strategie

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het versterken van de naamsbekendheid, corporate branding en merkpositionering. Taken die hierbij horen zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor de corporate uitstraling en positionering van Milieu Centraal ('Tell them what you are'), zowel richting consumenten als richting professionals.
 • Je zorgt ervoor dat de naamsbekendheid en de merkwaarde van Milieu Centraal extern alom bekend is.
 • Je ontwikkelt de strategie voor het vergroten van de naamsbekendheid, en regelt de uitvoering van de activiteiten die hieruit voortkomen, zoals het tweejaarlijkse onderzoek over de naamsbekendheid en de naamsbekendheidscampagne.
 • Je houdt je bezig met het merkbeheer, online en offline.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de corporate communicatiemiddelenmix.

Over jou

Jij bent een professional op wo-niveau (minimaal 5-7 jaar werkervaring) met een achtergrond in communicatie, sociale psychologie, marketing en/of gedragsverandering. Je hebt een sterke affiniteit met online communicatie.

Jij kunt

 • Je bent in staat om een visie te ontwikkelen en om te schakelen tussen uitvoering en strategie.
 • Je bent pro-actief, signaleert kansen en weegt risico’s af.
 • Je bent ondernemend en hebt lef.
 • Je kunt mensen verbinden op de inhoud en een team smeden.
 • Procedures opstellen om de voortgang van taken te bewaren, van het online team en van jezelf

Jij bent

 • Omgevingsbewust; je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zet deze kennis in voor je werk.
 • Een netwerker; je bent goed in het opbouwen van relaties die je helpen de doelen te behalen.
 • Een teamplayer; je levert een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook als het onderwerp niet meteen belangrijk is voor jouw functie.

Wat bieden wij?

Praktisch over duurzaam. Milieu Centraal is dé voorlichtingsorganisatie voor energie, milieu en duurzaamheid. We zijn met ruim 45 intrinsiek gemotiveerde collega’s groot genoeg om iets te betekenen en klein genoeg om onderling betrokken te zijn. Professionaliteit en werkplezier gaan bij ons goed samen. Bij Milieu Centraal kies je voor maatschappelijk relevant werk, een fijne werkomgeving en een goede balans tussen werk en privé. Wat wij bieden:

 • Maatschappelijk relevant werk, een fijne werkomgeving, een goede balans tussen werk en privé, en moderne arbeidsvoorwaarden.
 • Bruto salaris variërend van 3.756 tot en met 5.772 euro per maand met een 36-urige werkweek. Je ervaring is bepalend voor de hoogte.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: vergoeding van OV-reiskosten, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden en faciliteiten om hybride te werken.

Procedure

Milieu Centraal heet iedereen van harte welkom. We willen een inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te behalen. We willen graag een afspiegeling zijn van onze samenleving, en kunnen daar nog in verbeteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur deze uiterlijk 5 mei naar [email protected] o.v.v. van 'strateeg online en corporate'.

Solliciteer nu!

We zien graag je CV en motivatie tegemoet en wie weet zien we je straks op ons kantoor in Utrecht! Reageer op deze vacature

Vragen over deze vacature?

Je kunt voor meer informatie bellen met:

Ika van de Pas - Directeur

06 38 82 51 32

Over Milieu Centraal

Milieu Centraal (50 medewerkers) is het kenniscentrum voor duurzaam leven, en geeft consumenten praktische tips en adviezen: van afval scheiden tot zonnepanelen kopen. Milieu Centraal garandeert onafhankelijke en betrouwbare informatie. We staan dagelijks de pers te woord, werken samen met vele andere partijen en informeren dagelijks 20.000 tot 30.000 consumenten via milieucentraal.nl, andere websites en sociale media.