Praktisch over duurzaam

Campagnes

Milieu en duurzaamheid is voor veel mensen belangrijk maar niet altijd urgent. Naast alle tips en adviezen op de website ontwikkelt Milieu Centraal acties en campagnes die helpen om een duurzame stap te zetten. 

Overzicht campagnes en acties

Hieronder een selectie van campagnes en acties die (mede) zijn ontwikkeld door Milieu Centraal.

 • Klimaatklappers - wat kun jij doen?

  Schapen windmolens vierkant.jpg

  Met de Klimaatklappers laat Milieu Centraal zien dat wat je doet óf laat echt verschil maakt voor het klimaat. Bekijk de klimaatklappers om te zien waarmee je de grootste impact hebt. Zo ontdek je hoe je echt verschil kunt maken: thuis, onderweg en op je bord.

 • Korter douchen, daar zit muziek in

  Korter douchen, daar zit muziek in

  Voor het klimaat ben je goed bezig als je korter doucht. Wist je dat de gemiddelde Nederlander thuis 5 keer 9 minuten onder de douche staat per week. Voor deze warme waterval is veel aardgas nodig met de bijkomende CO2-uitstoot. Daarom de campagne: korter douchen, daar zit muziek in.

 • Klimaatwijs op vakantie - doe de check

  Klimaatwijs op reis fietser.jpg

  Je vakantiekeuzes hebben flinke klimaatimpact. Wil je bij het boeken meteen weten wat de verwachte klimaatimpact is? Dankzij de tool - Klimaatwijs op vakantie - kun je zelf uitrekenen hoeveel CO2 je uitstoot afhankelijk van je vakantiekeuze. Dus ga je een stedentrip, winter- of zonvakantie boeken? Check dan de tool en vind een klimaatvriendelijk alternatief.

 • Slow Fashion - Colbert2Share

  Helga van Leur draagt Colbert2Share_1vierkantLR.jpg

  Via de campagne Slow Fashion deelt Milieu Centraal tips om met een nieuwe duurzame stijl in de mode te zijn: slow! Hoe verduurzaam je je kledingkast? Welke bekende Nederlander draagt het Colbert2Share? Ontdek welke keuzes je hebt om de klimaatimpact van kleding te verkleinen. 

 • Groene geefgids - vind duurzame geschenken

  Man knapt oude stoel op. Verras de jarige eens door iets op te knappen of repareren.

  Milieu Centraal maakt het makkelijker om een milieuvriendelijker cadeau te kiezen. De groene geefgids wijst je de weg naar groene geschenken. Bekijk de tips om een miskoop te voorkomen en krijg verrassende ideeën voor een groen geschenk. Voor hem en haar en natuurlijk ook voor de kleintjes. 

 • Energie besparen doe je nu - Rijksoverheid

  energiebesparendoejenu vierkant.jpg

  De Rijksoverheid is een campagne gestart op woningen energiezuinig en duurzaam te maken: 'Energie besparen doe je nu'. Milieu Centraal is partner van deze campagne en alle berekeningen van kosten en besparingen zijn afkomstig van Milieu Centraal. Neem een kijkje om te ontdekken hoe je jouw woning duurzamer kan maken.

 • Zuinig wassen

  Puppy in de wasmachine vierkant.jpg

  Hoe schoon was jij? Bij veel mensen draait de wasmachine vaak niet in de zuinigste stand. Wil je geen energie en wasmiddel verspillen tijdens het wassen? Op deze campagnepagina zuinig wassen vind je tips om minder energie te gebruiken én dus schoner te wassen. 

 • Mazzelkontjes - wasbare luiers

  Luiers vierkant.jpg

  Mazzelkontjes boffen met wasbare luiers. Ouders met kinderen in de luiers hoeven niet meer te denken aan de katoenen doeken en veiligheidsspelden. Moderne wasbare luiers zijn comfortabel en kleurrijk. Ze zijn zacht voor je baby, makkelijk in gebruik en goedkoper. Bovendien is het beter voor het milieu omdat je een hoop afval voorkomt en grondstoffen bespaart. 

 • Energievreters, pak ze aan

  Beer bij een berg was. Duurzame droger is een verstandige keuze..jpg

  De campagne 'Energievreters, pak ze aan!' ging in 2015 gestart en is afgelopen. De prijs van de wasdroger over de lange termijn was als voorbeeld leidend. Veel consumenten letten op de lagere verkoopprijs, maar goedkoop is vaak duurkoop, blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal. In dit overzicht zie je meer grote  energievreters

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.