Praktisch over duurzaam

Tuinontwerp

Zet je een groene haag of een schutting om je tuin? Kies je voor bestrating of een gazon met borders? Bij de inrichting van jouw tuin kun je veel milieuvriendelijke keuzes maken. 

Natuurlijke tuinen zijn groene oases in een dorp of stad. Kleine dieren, insecten en vogels vinden hier voedsel en schuilplaatsen. Mensen worden gelukkiger en gezonder van een groene omgeving. Een tuin met veel groen en weinig bestrating kan bovendien het water beter vasthouden. Dat is goed voor je planten én het helpt wateroverlast tegen te gaan.

 • 1

  Hagen zijn de milieuvriendelijkste afscheiding van je tuin. Een groene haag trekt nuttige dieren aan en zuivert de lucht. 

 • 2

  Heb je geen ruimte voor een haag of wil je liever een schutting, kies dan voor tweedehands planken of hout met een milieukeurmerk.

 • 3

  Let bij tuinmeubelen op de constructie. Smalle spleten die regenwater vasthouden of ruimte rond de schroeven veroorzaken roest en houtrot: dat verkort de levensduur van jouw tuinmeubel.

 • 4

  Elektrisch tuingereedschap kost energie. Heb je die bladblazer of vijverpomp echt nodig? Zo ja, kies dan voor een energiezuinig alternatief en laat apparaten niet onnodig aan staan.

Infographic over milieubewust tuinieren. Maak het makkelijker en mooier door je tuin te onderhouden op een milieuvriendelijke manier.

 

Minder tegels tegen wateroverlast

 

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.