Praktisch over duurzaam

Elke bij telt

20 april 2018

In het weekend van 21 en 22 april kun je meedoen aan de eerste landelijke bijentelling. Bijen hebben het moeilijk in Nederland. Wil je volgend jaar meer bijen tellen dan dit jaar? Met de juiste bloemen en een bijenhotel help je bijen in je omgeving overleven.

Wist je dat er in Nederland bijna 360 soorten wilde bijen voorkomen? Omdat meer dan de helft hiervan is bedreigd organiseert Nederland Zoemt de bijentelling. Doe mee en ontdek of jij bedreigde bijensoorten kunt spotten.

Bijenvriendelijke omgeving

Wil je nog meer doen en zorgen dat er ieder jaar meer te tellen valt? Volg deze tips en bied bijen nestplek met een bijenhotel. Of check op de bloemetjes- en bijtjeskalender of er ieder seizoen bloemen in de omgeving bloeien waar bijen dol op zijn.

Gebruik geen gif

De laatste jaren sterven er meer bijen dan normaal door ziektes, parasieten en bestrijdingsmiddelen. Zonder dat je het weet gebruik jij misschien ook middelen die bijen vergiftigen. Bijvoorbeeld om mieren of andere insecten te verjagen. Wil jij dit voorkomen? Lees de uitleg en tips over bestrijdingsmiddelen en het milieu. 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.